31 Ogos, 2009

Kencing berdiri

 Syaitan juga sering mengalami sakit-sakit dan patah riuk kaki dan tangannya. Walaupun seteruk mana pun penyakitnya dan patah kakinya, namun ade sejenis ubat yang membantu memulihkan penyakitnya. Boleh katakan setiap hari syaitan dan iblis mengalami patah  kaki dan tangan yang serius dan boleh dimasukkan ke wad ICU. Namun kita sebagai umat Islam juga telah bersimpati dgn nasib iblis  Di pendekkan cerita, suatu hari bapa iblis telah mengarahkan anaknya pergi mengganggu umat islam yang baru hendak solat dimasjid, apabila sampai sahaja di masjid, si anak-anak iblis ini sudah bersedia untuk menghasut dan melalaikan para jemaah. Tiba-tiba berkumandanglah azan, maka larilah iblis dan syaitan dan telah menghulurkan ubat secara percuma kepada mereka yang dilaknat.
 
Di pendekkan cerita, suatu hari bapa iblis telah mengarahkan anaknya pergi mengganggu umat islam yang baru hendak solat dimasjid, apabila sampai sahaja di masjid, si anak-anak iblis ini sudah bersedia untuk menghasut dan melalaikan para jemaah. Tiba-tiba berkumandanglah azan, maka larilah iblis lintang pukang sambil terlanggar bukit, pokok besar dan seumpamanya dan mereka lari sehingga tak terdengar lagi di telinga mereka laungan azan.
 
Maka iblis tadi meraung sakit kerana cedera parah, patah tangan, kaki dsb. Datanglah bapak mereka dan mengarahkan bahawa hanya ade satu saje ubat yang boleh menyembuhkan kembali kecederaan parah mereka, lalu menyuruh mereka pergi ke rumah orang islam dan carilah air kencing orang yang kencing berdiri dan sapulah ke tempat yang luka cedera parah.  Sepantas kilat mereka mencari orang Islam yang kencing berdiri dan serta merta penyakit mereka sembuh.
 
Kesimpulannya, orang kencing berdiri inilah yang menjadi punca iblis sentiasa sihat dan segar bugar. Oleh itu, jangan kencing berdiri...

Tiada ulasan: